Deeghorentjes met prei

325 20 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 8 velletjes filodeeg
  • 75 g Solo Vloeibaar
  • 1 bosje peterselie
  • zout
  • 2 preiwitten
  • 2 tomaten
  • 10 olijven
  • 150 g fetakaas
  • peper
  • 4 kerstomaatjes
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de schoongemaakte preiwitten in de lengte middendoor, snij in reepjes en spoel zorgvuldig onder koud stromend water.
  3. Verhit in een koekenpan 25 gram Solo en laat daarin de preireepjes 5 minuten al roerend zacht, maar niet bruin worden.Laat uitlekken en afkoelen.
  4. Pel en ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes.
  5. Hak de olijven grof. Meng in een kom prei, tomaat en olijven en verkruimel daarover de fetakaas.
  6. Meng zorgvuldig en breng op smaak met peper en zout.
  7. Bedek de bakplaat van de oven met bakpapier.
  8. Laat in een steelpannetje de rest van de Solo Vloeibaar zachtjes smelten zonder te kleuren.
  9. Bestrijk de buitenkant van een velletje filodeeg met de gesmolten Solo Vloeibaar, met behulp van een kwastje.
  10. Vouw het filodeeg aan de buitenkant in twee. Schik er 1/8ste deel van het preimengsel op en vouw tot een horentje.
  11. Doe hetzelfde met de overige filoblaadjes zodat u acht horentjes hebt.
  12. Schik op de bakplaat met bakpapier en laat in vijftien minuten mooi goudbruin bakken.
  13. Was intussen de kerstomaatjes en halveer ze.
  14. Verdeel de preihorentjes over vier borden en garneer met kerstomaatjes en een toefje peterselie.
Solo