De snickerdoodle: een overheerlijk Amerikaans koekje. En zó klaar.

15 30 4 5
Aantal personen:
  • 250 gr bloem
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 3/4 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 125 gr zachte boter
  • 100 gr + 2 el suiker
  • 1 ei large
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el kaneel
  1. De chocolate chip cookie kennen we allemaal, maar weet jij nog meer Amerikaanse koekjes? Zonde om ze niet te leren kennen. Neem de snickerdoodle: een heel simpel, maar super crunchy en lekker koekje.
  2. Snickerdoodles worden gemaakt van ingrediënten die eigenlijk iedereen wel in de kast heeft staan. Denk aan bloem, boter, eieren, suiker en bakpoeder. Ook kaneel is belangrijk bij dit koekje. Grote kans dus dat je niet eens eerst langs de supermarkt hoeft, en er meteen mee aan de slag kunt.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Combineer bloem, nootmuskaat, bakpoeder en zout en zet aan de kant. Klop boter met 100 gram suiker tot licht en luchtig. Meng er dan het ei en de vanille doorheen. Roer hier het bloemmengsel door tot je een glad deeg hebt.
  5. Strooi de twee eetlepels suiker met de kaneel op een bord en meng door elkaar. Trek kleine beetjes deeg van de grote bol af en rol hier bolletjes ter grootte van een walnoot van. Rol de balletjes door de kaneelsuiker en leg ze daarna op een bakplaat. De koekjes lopen weinig uit en kunnen dus vrij dicht op elkaar geplaatst worden.
  6. Bak de koekjes rond de 15 minuten, of tot ze licht goudbruin zijn. Laat afkoelen op een koelrek. Voor ongeveer 32 koekjes.
  7. Culy.nl
Love to Cook