De lekkekste Spare-ribs

56 40 3 5
Aantal personen:
  1. 2-4 kilo spareribs van goede kwaliteit of ribbetjes kan ook.
  2. Marinade:
  3. schaal met ong 300 cc olie
  4. flinke scheut ketjap
  5. flinke scheut mosterd
  6. citroen sap
  7. dessertlepel sambal
  8. 3-4 eetl. bruine suiker
  9. 3-4 eetl. honing
  10. aantal teentjes knoflook uit de knijper
  11. evt. uitje in kleine stukjes
  12. Hak de spareribs in kant en klare stukken
  13. peper en zouten
  14. leg ze in de marinade min. 4 uur (liefst 24 uur) af en toe omroeren, of neem een grote plastic zak en hutsel ze daarin.
  15. Kook nu de spareribs zachtjes in 30 minuten met water en de marinadesaus erbij (houd een beetje marinade achter om ze straks ze een keer in te smeren.)
  16. Laat uitlekken en droog ze
  17. Smeer ze voor het afbakken nog even in met de achtergehouden marinade.
  18. Gaar ze op de in je oven of BBQ op 180 c voor ong. 20 min.(ligt aan dikte)
  19. Je spareribs zijn nu zo zacht en smaakvol, dat het vlees van het bot valt.
Tryout