De kaneelsuikervingertjes van kleindochter

4 15 5 5
Aantal personen:
 • 4 plakjes bladerdeeg van 10 bij 10 cm
 • 1 eidooier losgeklopt
 • 1 tl kaneelpoeder
 • 2 dessertlepels fijne kristalsuiker
 • 1 lieve kleindochter
 1. Dit recept kun je nauwelijks een recept noemen, de kaneelvingertjes zijn z├│ klaar , maar wel erg lekker. Kleindochter kon er haast niet genoeg van krijgen. ( "Oma ik vind ze heel erg lekker") Een andere manier om te vragen of ze er nog eentje mag.Gemaakt met 4 ingredi├źnten die iedereen altijd wel in huis heeft, dus je hoeft er de deur niet voor uit. Bladerdeeg, ei, kaneel en suiker. Tja en dan eventueel die gezellige, lieve kleindochter nog.Ook de hartige versie ervan, ( die we straks bij haar lievelingssoep eten) zijn niet te versmaden.En wat is het toch leuk om zo te" brutselen" met kleindochter in de keuken. En de titel die is treffend, want kaneelvingertjes had ze en die werden dankbaar afgelikt. Mooi om te zien, hoe serieus en hoe secuur zo'n peuter van 3 het bladerdeeg in kwast en de kaneelsuiker strooit. ......Zo... en nu eindelijk het "recept ".
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met een vel bakpapier. Snij elk bladerdeeg plakje in 6 reepjes. Smeer de reepjes in met eidooier en meng de suiker met de kaneel.
 3. Strooi de kaneelsuiker over de bladerdeegreepjes.
 4. Hup de oven in voor slechts 15 minuutjes en... smullen.
 5. Links op de foto de kaneelvingertjes en rechts op de foto de "koekjes" bestrooid met sesamzaadjes en kaas en met maanzaadjes en kaas.
 6. Eigen recept en foto
Love to Cook