De gezonde "kapsalon".

9 30 0 5
Aantal personen:
  • 800 gr vastkokende aardappelen
  • 400 gr kalkoenfilet
  • 2 el shoarmakruiden
  • 175 gr geraspte belegen kaas
  • 1 rode ui
  • 1 krop ijsbergsla
  • 4 tros tomaten
  • 1 gele en 1 rode paprika
  • 1 rood pepertje
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC
  2. Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in dunne frietjes. Kook de aardappels in circa 5 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en stoom droog. Leg de frieten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven tot ze goudbruin zijn.
  3. Snijd de kalkoenfilet in reepjes. Meng in een kom de kalkoenfilet met de shoarmakruiden en voeg een scheutje olie toe.
  4. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kalkoenreepjes in circa 6 minuten, op hoog vuur, goudbruin en gaar.
  5. Pel en snijd de ui in halve ringen.
  6. Snijd de ijsbergsla in reepjes.
  7. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  8. Snijd de tomaten in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in reepjes.
  9. Snijd de peper fijn.
  10. Kapsalon maken
  11. Leg in de ovenschaal een laag frietjes, groente, kalkoen en kaas.
  12. Bak de kapsalon in de oven in circa 10 minuten tot de kaas gesmolten is.
  13. Meng voor de knoflooksaus 2 el halvanaise met 2 teentjes gesnipperde knoflook wat citoensap naar smaak , 1/2 bosje bieslook gesnipperd en peper en zout.
  14. Kapsalon afmaken
  15. Snijd de ijsbergsla in reepjes.
  16. Verdeel de kapsalon over de borden, verdeel de sla over de kapsalon, bestrooi met de peper en schenk de saus eroverheen.
  17. Tip:
  18. Shoarmakruiden maken. Meng van alle onderstaande kruiden 1 theelepel van ieder goed door elkaar. paprikapoeder,knoflookpoeder,gemberpoeder,korianderpoeder, kurkuma,komijnpoeder
Love to Cook