De Geen-Zin-Om-Te-Koken-Quiche

50 40 3 5
Aantal personen:
  • 200 gr zalmfilet in stukken
  • 125 gr ricotta
  • 3 eieren
  • 2 dl melk of kookroom
  • 100 gr diepvries erwtjes ontdooid
  • peper en zout uit de molen
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 taartvorm 23cm doorsnede
  1. Weinig tijd,of helemaal geen zin om lang in de keuken te staan? Er is altijd wel een reden om een quiche in de oven te schuiven.
  2. Lekker en gemakkelijk en ideaal om restjes groenten in te verwerken, zoals wat paprika, ui, kers tomaatjes, wat courgette of wat groene asperges of wat prei.Ook lekker met ham of spekblokjes in plaats van zalm.
  3. Verwarm de oven voor op 180°. Rol het bladerdeeg uit, leg het in de bakvorm en prik er met een vork gaatjes in.
  4. Roer de melk of de room de eieren en de ricotta goed door elkaar in een kom. Kruiden met peper en zout uit de molen..
  5. Leg de zalm en de doperwten op het bladerdeeg en giet het ricotta-eimengsel erover.
  6. Zet de quiche ongeveer 30-45 minuten in de oven, of totdat de vulling goudbruin en mooi gestold is.
  7. heerlijk als bijgerecht, lunch of hoofdgerecht met een extra salade erbij.
  8. Bron Koken en genieten recept iets aangepast.
Love to Cook