de echte aardappelpizza

10 45 4 5
Aantal personen:
  • aardappelen in schijfjes gekookt
  • 1 grote witte ui, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 250 gr gemengd gehakt
  • 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
  • 250 gr kaas (gouda)
  • 1 teentje knoflook
  • pizzakruiden
  1. Eerst de aardappeltjes koken tot ze beetgaar zijn, dus niet dat ze uit elkaar valt.
  2. Doe een beetje olijfolie of boter in de pan gooi de gehakt erin. Bak het kruimelig doe daar de ui erin wat paprikapoeder, pizzakruiden en misschien als je van PIKANT houdt, wat pilli.
  3. Doe als laatste de knoflook in een knoflookpers, meng het allemaal samen bij de gehakt.
  4. Pak een ovenschaal, vet het een beetje in met olijfolie, verwarm deoven op 180 graden.
  5. Pak een klein kommetje en doe de geconcentreerde tomatenpuree erin, doe een beetje tomatenketchup erbij, wat water, een beetje pizzakruiden en desnoods wat pilli, en dan mengen.
  6. Pak die ovenschotel en doe daar die gekookte aardappelen erin, daarop smeer je die tomatenpuree mengsel.
  7. Dan schik je de blokjes tomaten, paprika, en dan die gehakt. Je kunt alles erop gooien wat je maar lekker vind. En als laatste de kaas erop leggen, vergeet niet nog wat pizzakruiden erop te strooien. Doe het in de oven voor 15 minuutjes, wacht tot de kaas gesmolten is. Smakelijk eten:
Naatje_2