De allerlekkerste Indische kip.

23 30 4 5
Aantal personen:
  • 450 gr kipfilet in blokjes
  • 3 ui gesnipperd
  • 2 teen knoflook geperst
  • 9 el ketjap manis
  • 9 el ketchup
  • 6 el azijn
  • 5 el bruine suiker
  • 1 el citroensap
  • 3 el pindakaas
  • 2 rode pepers zonder zaad in ringetjes
  • 200 gr taugé
  • kroepoek
  • rijst
  • 1 tl tabasco
  • 2 el gembersiroop
  1. Verhit boter en olie in een wok en roerbak de kip, bestrooi met peper & zout naar smaak. Haal kip uit de pan en even apart houden.
  2. Fruit de ui, peper en de knoflook. Voeg kopje water, ketchup, ketjap, bruine suiker, azijn, gember-siroop en de pindakaas toe. ( eventueel 1 el citroensap ) De kip terug in de pan en warm goed door.
  3. Proef het even en voeg eventueel naar smaak 1-2 tl bouillon-poeder toe. Laat het gerecht ca 5 min. sudderen.
  4. Vlak voor serveren de taugé toevoegen aan het gerecht.
  5. ( eventueel bestrooien met seroendeng naar smaak ).
  6. TIP: Bak roerbak-groenten mee met de ui.
  7. Serveer met bijv. peultjes of snijbonen of een frisse gemengde salade. of komkommer
  8. Lekker met rijst en kroepoek.
  9. .
Love to Cook