dahl met groenten en kokosmelk met kerrie

1 70 0 5
Aantal personen:
  • 3 preiwit
  • 5 wortellen
  • 1 courgette
  • 1/2 plantje koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr basmatirijst
  • 240 gr droge groene linzen
  • 330 ml kokosmelk
  • 4 el arachide olie of zonnebloemolie
  • 2,5 kl kerriepoeder
  • peper en zout
  1. snij de wortelen en de prei in dunne schijfjes, snij de ongeschilde courgettes in blokjes. Snipper het knoflook en koriander fijn
  2. verhit de olie in een grote braadpan en voeg het fijngesnipperde look, groenten en kerriepoeder toe. meng goed en laat 5 minuten afgedekt stoven
  3. voeg de linzen, kokosmelk en 1/2 liter water toe. Kruid met peper en zout, breng aan de kook en laat 50 minuten à 1 uur afgedekt sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe. Haal het deksel eraf als de dahl nog te vloeibaar is
  4. Kook de rijst, giet af en leg er aan propere keukenhanddoek op, laat zo 5 minuten stomen
  5. bestrooi met koriander
NelekeP