Daging Smoor

3 20 0 5
Aantal personen:
  • 300 gram mager rundvlees in blokjes gesneden
  • Zout en peper
  • 3 teentjes Knoflook
  • 50 gram margarine
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 300 cc Water
  • 2 groet gesneden uien
  • 50 cc ketjap zoet
  • 3 blaadjes salam
  • 4 kruidnagels
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepel suiker
  1. Wrijf het vlees in met peper, zout en knoflook
  2. Braad het vlees in de margarine en bak de tomatenpuree even mee.
  3. Voeg daarna het water, uien, ketjap, salam, kruidnagel, nootmuskaat en suiker toe.
  4. laat het geheel gedurende 2 uur zachtjes inkoken met de deksel op de pan.
  5. Controleer regelmatig of het vlees niet aanzet op de bodem
  6. Voor het serveren de salam en kruidnagels verwijderen.
datahaag