Curry van rundvlees en kokos

12 25 4 5
Aantal personen:
  • 2 el arachideolie
  • 500 gr lendenbiefstuk in dunne plakken gesneden
  • 1 ui in dunne plakken gesneden
  • 2 tl geraspte verse gember
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 100 gr milde currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 kleine gele paprika in dunne plakken gesneden
  • 150 gr groene boontjes, gehalveerd
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwarm 1 el olie in de wok.
  2. Als de olie goed heet is, roerbak het rundvlees in porties tot het rondom bruin kleurt, kruiden met pezo.
  3. Haal het vlees uit de wok.
  4. Doe nu de resterende olie in de wok en roerbak de ui tot hij gaar is.
  5. Voeg de gember, knoflook en currypasta toe en schep om tot alles lekker geurt.
  6. Roer de kokosmelk erdoor en breng het geheel aan de kook.
  7. Doe het vlees terug in de wok samen met de resterende ingrediƫnten.
  8. Roerbak tot de groenten mals zijn.
  9. Dien op met rijst.
Victor S.