Curry van kalkoen met citroen

1 80 0 5
Aantal personen:
  • 2 teentjes look
  • 2 uien
  • 1 bosje koriander
  • 4 citroenen
  • 800 g kalkoenfilet
  • 50 g bakboter
  • 3 eetlepels curry
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Kip
  • 20 cl kokosmelk
  1. 1.Pel en hak de look en de uien. Was, hou enkele blaadjes achter en knip de rest van de koriander fijn. Pers de citroenen.
  2. 2.Snijd het vlees in blokjes en laat ze met het citroensap 30 minuten koel marineren.
  3. 3.Fruit de uien in de boter, voeg er de curry bij en laat 1 minuut garen.
  4. 4.Voeg het vlees, de marinade, look, 20 cl water en het Bouillonketeltje toe. Kruid met peper en koriander en laat 20 minuten afgedekt garen.
  5. 5.Voeg de kokosmelk toe en laat nog 10 minuten garen.
  6. 6.Doen goed heet op met basmati rijst en de achtergehouden koriander.
  7. Variatie
  8. Vervang de kokosmelk door room of sojaroom.
NelekeP