Curry van garnalen op Indische wijze

1799 25 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 40 g Solo
  • 2 eetlepels Indische kruidenmengeling
  • 1 bosje koriander
  • fijngestampte cashewnoten
  • 50 g yoghurt
  • 600 g reuzengarnalen
  • 2 teentjes look
  • 1 ui
  • 2 eetlepels citroensap
  • 500 g gepelde en ontpitte tomaten
  1. Pel de garnalen maar behoud de staart en fruit ze met de helft look en de helft van de Solo. Zet opzij.
  2. Laat de rest van de Solo smelten in een wok, fruit hierin de ui en de resterende look.
  3. Voeg hieraan de kruiden toe en laat 2 minuten fruiten.
  4. Voeg de tomaten toe samen met het citroensap en 10 cl water. Dek af en laat 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
  5. Doe de garnalen bij de bereiding en laat op het vuur staan tot de garnalen warm zijn.
  6. Voeg op het einde de kwark of yoghurt toe om de saus te verdikken, tenslotte ook enkele blaadjes gehakte koriander.
  7. Presenteer met fijngestampte cashewnoten en blaadjes koriander.
Solo