curry ketchup

0 0 0 5
Aantal personen:
  • 1/2 kg tomaten
  • 5 st middelgrote uien
  • 40 gr bruine suiker
  • 1 eetlepel zout
  • 2 eetlepel curry poeder
  • 1 dl rode wijn azijn
  • gemberpoeder
  • cayennepeper
  1. - Was de tomaten en snij in stukken.
  2. - Snipper de uien
  3. - Tomaten en uien in een kookpot met de suiker, zout, curry en de azijn.
  4. - Voeg wat water toe tot alles bijna "onder" staat.
  5. - Laat 45 min. sudderen (onder deksel).
  6. - Wanneer de bereiding gaar is; mixen.
  7. -Wrijf met de bolle kant van een soeplepel het mengsel door een zeef.
  8. -Inkoken tot op de gewenste dikte en op smaak brengen met het gemberpoeder, de cayennepeper en (indien nodig) peper en zout.
  9. - In schone flesjes doen, laten afkoelen en sluiten.
  10. Aangezien hier geen bewaarmiddelen inzitten bewaar je deze lekkernij het best in de koelkast.
bart vonk