cupcakes

21 30 5 5
Aantal personen:
  • 175 gram suiker
  • 175 gram solo bakboter
  • 225 gram zelfrijzende bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 gram bloemsuiker
  • 2 a 3 eetlepels heet water
  • 1 a 2 druppels voedingskleurstof
  • 1/4 potje decoratie- uit- een- potje
  • 1 zakje bakpoeder
  1. boter en suiker en vanillesuiker tot een luchtig (lichtgeel) papje roeren, eieren (heel) 1 voor 1 erbij en na elk ei goed mengen. bloem en bakpoeder zeven en toevoegen aan ei-botermengsel. goed ondereen mengen. in vormpjes scheppen (eventueel met behulp van 2 lepels) en op 175 graden bakken (voorverwarmde oven) gedurende 15 minuten ongeveer. (test met een mes of ze gaar zijn- er mag niets aan het mes kleven)
  2. laten afkoelen onder een (licht bevochtigde) handdoek.
  3. als ze afgekoeld zijn bloemsuiker en heet water en voedingskleurstof goed mengen en meteen de cakejes decoreren (met een koffielepel is het makkelijk) met het mengsel, meteen de decoratie- uit- een- potje er op doen... (na ongeveer een uurtje is het glazuur helemaal droog).. smakelijk
annekew