Cupcakes met limoen en ricotta

8 35 5 5
Aantal personen:
  • voor 12 cupcakes :
  • 4 el poedersuiker
  • 250 ml slagroom
  • 150 gr zelfrijzende bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 grote limoen
  • 100 gr zachte gezouten boter
  • 180 gr fijne griessuiker
  • 5 el ricotta
  • 2 grote eieren
  • 1/2 tl zout
  1. Meng de poedersuiker onder de slagroom en klop stijf , en meng de bloem met het bakpoeder en rasp de schil van de limoen erbij .
  2. Pers het limoensap uit in een aparte kom en zet opzij .
  3. Klop de boter met de suiker licht en luchtig , voeg de ricotta toe en klop nog een minuutje of twee door met de mixer.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Scheid de eieren en voeg de dooiers toe aan het ricottamengsel , klop door tot de eidooiers volledig zijn opgenomen.
  6. Doe een mespuntje zout bij de eiwitten en klop stijf .
  7. Voeg beetje bij beetje de bloem en het limoensap aan het deeg toe en spatel daarna het eiwit voorzichtig door het beslag.
  8. Zet de vormpjes in de muffinbakplaat en vul ze voor de helft met het beslag en bak 25 minuten in de oven en laat erna volledig afkoelen.
  9. Vul een spuitzak met de slagroom en maak een mooie toef op de cupcakes , maak af met een stukje limoen of limoenzeste .
  10. Eet smakelijk :)
troubs