Video afspelen

Cupcakes met citroen en bosbessen

9 50 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 175 g Solo Patisserie
  • 175 g fijne tafelsuiker
  • 3 middelgrote eieren
  • 175 g zelfrijzende bloem (of 150 g bloem + 1 tl bakpoeder)
  • 1 citroen zeste
  • 100 g bosbessen

Glazuur:

  • 225 g poedersuiker
  • 100 g Solo Patisserie
  • 2 el bosbessenconfiture

Decoratie:

  • 150 g bosbessen
  1. Klop de Solo Patisserie en de suiker op tot een licht en luchtig mengsel.
  2. Voeg de citroenzeste en de eieren een voor een toe. Klop goed tussen elk nieuw ei tot je een glad mengsel krijgt.
  3. Zeef de bloem en spatel die door het mengsel. Voeg de gewassen en gedroogde bosbessen toe en meng zachtjes.
  4. Plaats cupcakevormpjes in een muffinvorm en vul die met het cakebeslag. Bak de cupcakes in 25-30 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 190 °C (heteluchtoven: 180 °C / gasoven: stand 5). Laat de cupcakes na het bakken afkoelen.
  5. Bereid het glazuur: meng de Solo Patisserie met de suiker. Doe de helft van het glazuur in een spuitzak. Meng daarna de bosbessenconfituur met de andere helft van het glazuur in een kom en giet ook in een spuitzak.
  6. Spuit het glazuur op de cupcakes met behulp van een spuitzak met een glad mondje of smeer het op de bovenkant van de cupcakes. Werk af met bosbessen.
Solo