Cupcakes met chocoladenestjes

65 45 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • Cupcakedeeg:
  • 110 g tarwebloem
  • 110 g Solo Patisserie
  • 80 g fijne suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract of vanille-aroma
  • Chocoladenestjes:
  • 40 g Solo
  • 40 g poedersuiker
  • 45 ml honing of ahornsiroop
  • 2 el cacaopoeder
  • 18 el cornflakes
  • Decoratie:
  • kleurrijke chocolade-eitjes
  1. Bereiding van de cupcakes: klop de Solo en de suiker op tot een licht en luchtig mengsel. Blijf kloppen en voeg geleidelijk aan de eieren toe.
  2. Voeg de bloem, het bakpoeder en de vanille toe en klop tot de ingredi├źnten mooi gemengd zijn.
  3. Plaats papieren vormpjes in de muffinvorm en vul ze met behulp van een lepel voor 3/4 met cupcakedeeg. Bak gedurende 20 minuten op 180 ┬░C. Haal de cupcakes uit de bakvorm en laat ze afkoelen.
  4. Bereiding van de chocoladenestjes: smelt de Solo in een sauspan en voeg daarna de honing en de suiker toe. Verwarm tot de suiker opgelost is. Neem de pan dan van het vuur, voeg het cacaopoeder toe en meng goed. Voeg op het einde de cornflakes toe en meng nog eens met een lepel.
  5. Decoreer de paascupcakes: vorm met de cornflakes een nestje en leg er de kleurrijke chocolade-eitjes in.
  6. Heerlijk om met het hele gezin van te smullen!
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerecht