cupcakes met chocolade brokjes

11 65 5 5
Aantal personen:
  • 4 eieren
  • 250 gram bloem
  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 repen chocolade
  1. Verwarm je oven voor op 180°C. Doe de eidooiers (het gele in een ei) in een kom, doe de suiker, de boter en de bloem bij.
  2. Als de boter te hard proeft, voeg je 1 zakje vanillesuiker toe, als dit niet het geval is laat het dan zo.
  3. Doe de chocolade in brokjes en doe het bij het beslag.
  4. Klop nu het eiwit op totdat het stijf is. Dan meng je het voorzichtig met een houten lepel, spatel (doe het wel voorzichtig, zodat de lucht in het beslag blijft).
  5. Als er geen wit meer zichtbaar is, is je beslag klaar
  6. Doe het beslag met 2 lepeltjes in je bakvorm.
  7. Steek de cupcakes nu in de voorverwarmde oven 10à15 minuten.
yetjexcoolx