Cupcakes met bosbesbloemen

57 50 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • Cupcakes:
  • 100 g Solo Patisserie (op kamertemperatuur)
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 150 g bloem
  • 1 zakje puddingpoeder (voor een vaste pudding ongeveer 37 g)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 50 ml melk
  • 125 g bosbessen
  • Roombeslag & versiering:
  • 75 g Solo Patisserie (op kamertemperatuur)
  • 75 g poedersuiker
  • 125 g roomkaas (volvet)
  • 125 g bosbessen
  • 50 g frambozen
  • 2 metalen cupcakevormen voor 6 cupcakes
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C voor een heteluchtoven).
  2. Leg 12 papieren muffinvormpjes in een bakvorm voor muffins (of vet de bakvorm in). Neem een mixer en meng 100 g Solo Patisserie met de suiker tot je een smeuïg geheel hebt. Roer de eieren er een voor een door.
  3. Meng de bloem, het puddingpoeder, het bakpoeder en het snufje zout. Roer het mengsel samen met de melk kort en zachtjes onder het deeg.
  4. Meng er 125 g bosbessen doorheen.
  5. Verdeel het deeg gelijk over de muffinvormpjes (vul ze voor ongeveer ¾). Bak ze gedurende een 20-tal minuten in de voorverwarmde oven. Om te weten of de cupcakes gaar zijn, prik je met een satéstokje in het midden van een cupcake. Kleeft er geen deeg meer aan het stokje? Dan zijn je cupcakes klaar. Leg de cupcakes op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
  6. Klop ondertussen de 75 g Solo Patisserie en de poedersuiker gedurende minstens 5 minuten op tot het mengsel een stevig geheel wordt. Roer er de roomkaas met een spatel doorheen.
  7. Breng het roombeslag vervolgens met een lepel aan op de bovenkant van de afgekoelde cupcakes.
  8. Versier ze met bloemen van bosbessen en halve frambozen. Je kunt nu genieten van je cupcakes met bosbesbloemen!
Solo
Meer inspiratie

PatisserieDessertNagerecht