Cupcakes met appel en rozijntjes

331 20 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 150 gr zelfrijzende bloem
  • 150 gr Solo
  • 150 gr blonde kandijsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 70 gr rozijntjes
  • 1 appel
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de Solo uit de koelkast en laat hem even op kamertemperatuur komen.
  2. Klop intussen de eieren met de kandijsuiker en de vanillesuiker tot een mayonaiseachtige massa.
  3. Voeg de zacht geworden Solo bij het eiermengsel en mix alles goed door. Voeg vervolgens de bloem toe en mix alles opnieuw tot een glad beslag.
  4. Snijd de appel in heel fijne blokjes en meng ze samen met de rozijntjes onder het cakebeslag.
  5. Vul de vormpjes tot ongeveer 3/4 van de rand (één gevulde eetlepel beslag volstaat).
  6. Zet de cupcakes ongeveer 30 minuten in de oven en laat ze afkoelen voor je ze serveert.
  7. Smakelijk!
Monique_14