Cupcakes Kruidnoten

12 35 5 5
Aantal personen:
  • Basisbeslag:
  • 150 g Solo Patisserie
  • 150 g fijne suiker
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g Kruidnoten
  • 1 tl speculaaskruiden
  • Topping:
  • 100 g witte chocolade
  • 2-3 manderijntjes
  • 12 Kruidnoten
  1. Doe de Solo Patisserie in een mengkom, samen met de suiker. Klop de twee tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix alles verder.
  2. Zeef het zelfrijzend bakmeel erbij en spatel of mix tot je een glad cakebeslag overhoudt.
  3. Nu voeg ik nog wat extra smaak toe: speculaaskruiden. En tenslotte gaat er ook een deel van de kruidnoten in! Meng alles onder het cakebeslag.
  4. Verwarm de oven alvast voor tot 180°C.
  5. Om de cakes te bakken gebruik ik een bakvorm voor kleine cakes. In elke uitsparing komt een leuke papieren cup. Voor zo’n Sinterklaascupcakes mogen het best vrolijke exemplaren zijn.
  6. Vul elke cup voor 2/3 met het beslag. Let erop dat je ook hele kruidnoten in elke portie terugvindt.
  7. Bak de kleine cakes gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C.
  8. Haal de gare cupcakes tijdig uit de oven en laat ze afkoelen.
  9. Breek de witte chocolade in stukjes en smelt ze op een zacht vuur. Dip de bovenzijde van elke cupcake in de chocolade.
  10. Schil de mandarijn, maak de partjes fruit los en snij ze net-niet-helemaal door. Leg bovenop elke cupcake een partje mandarijn en een kruidnoot. Druk ze vast in het laagje chocolade.
  11. Laat de chocolade opstijven en klaar!
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerecht