Cubaanse soep

3 45 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 1 blokje bouillon vlees
  • 1 glas volle melk
  • 2 el Maïzena® Plus
  • 3 kleine uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 plakken gekookte ham
  • 1 klein bosje koriander
  • 2 el room
  • 1 snufje nootmuskaat*
  • 1 klontje Solo
  • peper, zout
  1. Bereid de Knorr Vleesbouillon zoals aangegeven op de verpakking. Los de 2 eetlepels Maïzena® Plus op in de koude melk en giet dit vervolgens in de bouillon. Plaats de pan op een laag vuur en laat inkoken. Houd de soep warm.
  2. Snij de ham in kleine reepjes. Hak de 2 tenen knoflook fijn. Hak de uien fijn. Bak de knoflook en ui in een braadpan zachtjes aan in een beetje margarine.
  3. Roer de room door de warme bouillon, en verwarm zachtjes gedurende 3 minuten. Haal de pan van het vuur en voeg peper en zout, een beetje nootmuskaat en het klontje margarine toe.
  4. Verdeel de soep over 4 kommetjes. Garneer de soep bij het opdienen met de ui, met knoflook en de hamreepjes. Strooi tenslotte een beetje koriander in iedere kom en serveer direct.
  5. (*) Raadpleeg bij de fabrikant of de nootmuskaat glutenvrij is
Maïzena