Video afspelen

Crunchy gekarameliseerde vanille-appels

14 25 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 4 bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml)
  • 400 g appels om te koken, , zonder klokhuis, geschild en in blokjes gesneden
  • 50 g boter
  • 50 g lichtbruine suiker
  • 0.5 tl kaneel of 0.25 tl gemalen kruidnagel
  • 125 g koekjes, verbrokkeld
  • 20 g fijngehakte geroosterde hazelnoten
  • 20 g fijngehakte walnoten
  • 100 g karamelsaus
  1. Stoof de appels in een grote bakpan op matig vuur, met de boter, suiker en kaneel. Laat stoven gedurende ongeveer 15 minuten totdat de appels zacht zijn.
  2. Mix de verbrokkelde biscuits met de fijngehakte noten.
  3. Verwarm de karamelsaus in een kleine pan of in de magnetron gedurende 1 minuut.
  4. Verdeel de appelmix over 4 bordjes of schaaltjes.
  5. Bestrooi met de koekjesmix.
  6. Schep op ieder bordje een bolletje Carte d'Or Vanilleroomijs.
  7. Schenk de warme karamelsaus erover.
Carte d'Or
Meer inspiratie

DessertNagerecht