Crumble van rood fruit, appel en gember

0 20 0 5
Aantal personen:
  • 200 gram vaste kwark
  • 500 gram rood fruit
  • 2 appelen
  • 100 gram rietsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 theelepels geraspte gember
  • 1 limoen
  • 150 gram rijst- en tarwevlokken (type Special K sensations)
  • 125 gram pecannoten en kastanjes
  • 75 gram koude boter in blokjes
  1. Verwarm de oven voor op 250 graden.
  2. Was de appelen en snijd ze in stukjes.
  3. Meng het rood fruit met de appelen, 50 gram rietsuiker, vanillemerg, gember en limoensap. Schep het fruit in individuele ovenschaaltjes.
  4. Mix de pecannoten en kastanjes zeer fijn tot poeder.
  5. Meng voor de kruimellaag verkruimelde rijst- en tarwevlokken, de rest van de suiker, het notenpoeder en de klontjes boter. Door met 2 messen de mengeling te versnijden, verkrijg je een mooie kruimellaag.
  6. Strooi de kruimellaag over het fruitmengsel en bak voor 15 à 20 minuten in het midden van de oven. Serveer met kwark.
Pascal Claessens