Crumble van merengue, vanille-mascarpone en aardbeien

114 60 0 5
Aantal personen:
  • 3 eiwitten
  • 150 gr suiker
  • 250 gr mascarpone
  • 1 vanillestok
  • 150 gr aardbeien
  • munt
  1. Klop de eiwitten op met 30 gr suiker. Voeg daarna al kloppend, beetje bij beetje, de overige 120 gr suiker toe.
  2. Spuit enkele gesloten circels op een bakplaat met bakpapier.
  3. Bak de merengues gedurende een kwartier in een voorverwarmde oven op 150°C.
  4. Draai de bakplaat en bak nogmaals verder gedurende een kwartier
  5. Laat afkoelen en verkruimel de merengues
  6. Schraap de vanillestok leeg en meng met de mascarpone. Breng op smaak met enkel eetlepels suiker.
  7. Vul een glaasje met de cruble, daar bovenop de mascarpone en tenslotte de fijngesneden aarbeien. Werk af met enkele blaadjes munt.
  8. De glaasjes vul je best op vlak voor het opdienen. Zo blijft de merengue lekker krokant.
Bart Verbeeren