Crumble met rabarber en framboos

675 125 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • Fruit:
  • 500 g rabarber
  • 70 g suiker
  • 300 g frambozen
  • Crumble:
  • 50 g koude Solo in blokjes
  • 90 g bloem
  • 60 g suiker
  • 60 g amandelpoeder
  • 0.5 theelepel kaneel
  1. Was en schil de rabarber en snij ze in staafjes van 1,5 cm. Voeg 50 g suiker toe, meng en laat 1 uur rusten.
  2. Maak de crumble: meng alle ingredi├źnten in een kom en verbrokkel ze met je vingers tot een homogeen maar kruimelig deeg. Hou opzij in de koelkast.
  3. Laat de rabarber zorgvuldig uitlekken en voeg de frambozen en 20 g suiker toe. Meng en giet het geheel in een ovenschaal. Verdeel de crumble gelijkmatig over het fruit.
  4. Bak 40 minuten in de oven op 170 ┬░C.
Solo