Crumble met courgetten en uien

372 45 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 90 g maïzena maïsbloem
  • 50 g Solo
  • 90 g amandelen in poedervorm
  • 60 g geraspte parmesaan
  • peper en zout
  • 5 courgetten
  • 5 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 210°C (stand 7).
  2. Meng de MAÏZENA maïsbloem, de Solo, de amandelen en de parmesaan.
  3. Voeg peper en zout toe.
  4. Kneed met de vingertoppen om brokkeldeeg te verkrijgen.
  5. Zet even opzij.
  6. Snij de courgetten in schijfjes.
  7. Dompel ze enkele seconden in een kookpot met kokend water, laat ze uitlekken en zet ze opzij.
  8. Snij 5 uien in schijfjes en hak het teentje knoflook fijn.
  9. Laat alles even goudbruin bakken in de pan en voeg de tijm en de rozemarijn en peper en zout toe.
  10. Voeg de courgetten toe. Laat alles 5 minuten bakken en giet de bereiding in een gratineerschotel.
  11. Bedek de bereiding met crumbledeeg.
  12. Zet op halve hoogte in de oven en laat 20 tot 25 minuten bakken op 210°C (stand 7) tot de buitenkant mooi goudbruin is.
Solo