Crostini met tapenade

365 15 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 4 gemarineerde ansjovisfilets
  • 3 takjes verse oregano
  • peper van de molen
  • ciabatta (brood)
  • 2 teentjes look
  • 200 g groene ontpitte olijven
  • 1 dl Bertolli extra vergine
  • 2 tomaten
  • 50 g kappertjes
  1. Dep de ansjovis droog en pel de look.
  2. Laat de kappertjes uitlekken.
  3. Doe de ansjovisfilets, de look, de olijven, de kappertjes en de geplukte oreganoblaadjes in een keukenrobot en mix fijn met de olijfolie.
  4. Kruid met peper van de molen.
  5. Was en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes.
  6. Snij het brood in sneetjes en rooster het aan twee kanten onder de ovengrill.
  7. Serveer alles apart: geroosterd brood, tomatenblokjes, en kappertjes met ansjovis.
Solo