Crostini met paddestoelen

156 20 5 5
Aantal personen:
  • 5 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 focaccia, voorgebakken brood (250 g)
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1 bakje paddestoelenmelange (200 g), in stukjes
  • zout en (versgemalen) peper
  • 100 g pittige kaas (bijv. grana padano), geraspt
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  1. Voorbereiding
  2. Oven voorverwarmen op 175 °C.
  3. Bereidingswijze
  4. In kom 3 eetlepels Solo Vloeibaar en 2 teentjes knoflook door elkaar roeren. Focaccia in 8 plakken snijden.
  5. Plakken bestrijken met de mengeling Solo en look en op rooster in oven in ca. 6-8 minuten goudbruin en knapperig bakken. Intussen in koekenpan een beetje Solo verhitten.
  6. Sjalotjes en rest van knoflook ca. 3 minuten hierin zachtjes fruiten. Paddestoelen toevoegen en op hoog vuur in ca. 3-4 minuten bruinbakken.
  7. Op smaak brengen met zout en peper. Paddestoelen op crostini scheppen. Kaas en peterselie erover strooien. Direct serveren.
PJ Adr