Crostini met camembert

5 15 0 5
Aantal personen:
  • 8 sneetjes oud witbrood
  • 2 doosjes camembert
  • 3 appels
  • 2 stronkjes witloof
  • handvol pijnboompitten
  • vloeibare honing
  • 1/2 busseltje waterkers
  • olijfolie
  • hoeveboter
  • kaneelpoeder
  • 1 citroen
  1. Snij de camembert in plakjes.
  2. Bestrijk het brood aan beide zijde lichtjes in met olijfolie en gril ze even op de grillpan, mogen niet te krokant zijn.
  3. Schil 2 apples, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
  4. Smelt 1 el hoeveboter in een steelpannetje en stoof de appelblokjes tot ze zacht zijn, breng op smaak met een weinig kaneelpoeder, zet vervolgens opzij.
  5. Spoel de andere appel, verwijder het klokhuis en snij eveneens in blokjes.
  6. Kuis het witloof en snij fijn, meng het met de rauwe appelblokjes, besprenkel met een weinig citroensap om verkleuring te voorkomen.
  7. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof, haal uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier.
  8. Strijk de sneetjes brood opnieuw in met een weinig oljfolie, beleg ze met gebakken appel, daar bovenop een plakjes camembert en een handvol witloof/appelsalade.
  9. Werk af met de pijnboompitten, een weinig honing en enkele takjes waterkers.
Victor S.