CROSTINI DUBBELBLAUW

7 10 0 5
Aantal personen:
  • 125 gr blauwe kaas (gorgonzola, roquefort, Achelse blauwe, …)
  • 100 gr roomkaas op kamertemperatuur (type philadelphia natuur)
  • 1.25 dl zure room
  • 35 gr groene jalapeños of 1 rood pepertje (fix je niet op deze 35 gr)
  • 1 snuifje witte peper
  • 1 hakje fijn gehakte bieslook
  • 1 zakje tortillachips blauwe mais of natuur of zout ...
  1. Verkruimel de blauwe kaas en prak er de roomkaas en zure room door, dit gaat makkelijker als je de roomkaas een tijdje van tevoren uit de koelkast haalt.
  2. Hak de groene jalapenõs/pepertje fijn en roer ze , evenals de witte peper door het mengsel.
  3. Schep het blauwe kaasmengsel met een theelepel op de chips
  4. Van tevoren tip:
  5. Maak het baluwe kaasmengsel maximaal 6 uur op voorhand. Dek het luchtig af met plasticfolie en zet het in de frigo
  6. Haal het 20 minuten van tevoren uit, zodat het wat zachter kan worden en schep het vlak voordat het feest begint op de tortillachips.
  7. Smakelijk
  8. === met dank aan Mireille Jannis ===
deunietje