Croques Madame complete lunch.

7 20 5 5
Aantal personen:
  • 1 zakje bechamelsaus ( of zelf gemaakt)
  • 500 ml melk
  • 100 gr gruyere geraspt
  • 8 sneetjes wit of bruin brood
  • 2 tomaten i in dunne plakken
  • klontje roomboter
  • 4 eieren
  • bakpapier
  1. Verwarm de ovengrill voor. Roer de inhoud van het zakje bechamelsaus door de koude melk en breng de melk al roerend aan de kook. Blijf roeren tot je een mooie dikke saus hebt. Voeg de helft van de kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten.
  2. Leg 4 sneeën brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met de helft van de bechamelsaus. Verdeel de tomaten erover en bedek ze met de andere 4 sneeën brood. Bestrijk de bovenkanten royaal met de rest van de saus en strooi er de rest van de kaas over. Schuif de bakplaat in het midden van de oven onder de grill en rooster de broodjes in ongeveer 10 minuten goudbruin.
  3. Smelt intussen een klont boter in een koekenpan en bak er 4 spiegeleitjes in. Haal de tosti’s uit de oven en leg ze op borden. Leg op elke tosti een spiegeleitje en strooi er wat zout en peper over.
  4. Bechamelsaus 25 gram boter 30 gr bloem 300 ml melk en een snufje peper en zout. en nootmuskaat.
  5. Laat de boter smelten in een steelpan. Doe dit voorzichtig en zorg dat de boter niet bruin kleurt. Voeg de bloem toe en roer het met een pollepel door elkaar. Laat de bloem op een zacht vuur garen. Het mengsel dat je nu krijgt heet een roux. Meng nu met een garde beetje voor beetje de koude melk bij de roux, totdat er een gladde saus ontstaat. Laat het een paar minuten zachtjes borrelen terwijl je blijft roeren. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat en de helft van de kaas.
Love to Cook