Croissants gevuld met zalm

33 0 0 5
Aantal personen:
  • 4 stuks grote croissants
  • 125 gram zachte verse roomkaas
  • 1 eetlepel geknipte verse dille (of 1 theelepel dillezaad)
  • naar smaak grof gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel citroensap
  • 250 gram dungesneden gerookte zalm
  • takjes dille (desgewenst)
  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Leg de croissants op een bakplaat en verwarm ze in ongeveer 3 min.
  3. Klop intussen in een kommetje de roomkaas, dille en citroensap luchtig.
  4. Snijd elke croissant met een kartelmes horizontaal doormidden.
  5. Besmeer de onderhelften met de roomkaas.
  6. Verdeel de zalm over de roomkaas.
  7. Maal er peper boven en garneer desgewenst met dille.
  8. Leg de bovenhelften van de croissants erop en serveer direct.
anja vroomen_2