Croissantring met roerei en spek

18 35 4 5
Aantal personen:
  • 4 ei
  • 1 rol croissantdeeg
  • 1/2 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 1 tomaat
  • 6 plakjes spek
  • 25 gram geraspte kaas
  • 1 el Solo vloeibaar
  • peper en zout
  1. Verwijder de zaadje van de paprika en tomaat en snij in kleine blokjes. Snij de lente-ui fijn.
  2. Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een pan
  3. Klop de eieren los. Houd één eetlepel van het eiermengsel apart in een kommetje, om achteraf de krans mee in te strijken.
  4. Giet de eieren in de pan en roer rustig tot je een smeuïg roerei krijgt.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier en open het pak croissantdeeg.
  6. Zo maak je de krans :
  7. Leg de croissantdriehoekjes in een cirkel op het bakpapier.
  8. Druk de hoekjes aan waar zeoverlappen.
  9. Beleg elke driehoek met een sneetje spek.
  10. Verdeel roerei, paprika, tomaat en lente-ui over het deeg.
  11. Bestrooi met geraspte kaas.
  12. Vouw de punten samen naar binnen toe,tot eenkrans.
  13. Borstel het deeg in met ei en bak 20 minuten in de oven.
Elien's Cuisine
Meer inspiratie

BelgischEiHoofdgerecht