Crisiscake recept uit de tweede wereldoorlog.

13 75 3 5
Aantal personen:
  • 350 gr tutti frutti
  • 150 gr lichte basterdsuiker
  • 300 ml neutrale thee
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 275 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  1. Extra nodig:
  2. 1 gladde ronde cakevorm, ingevet
  3. De crisiscake is een recept uit de tweede oorlog, toen boter een schaars goed was.
  4. Er bleek helemaal geen boter en maar 1 ei in deze cake te gaan, en toch is hij verrukkelijk van structuur en smaak. Het geheim: thee en tutti frutti. Daar komt-ie dus: crisiscake: gezonder én goedkoper dan gewone cake!
  5. Snijd de tutti frutti in stukjes en meng in een kom met de thee, de basterdsuiker en de vanillesuiker.
  6. Laat 30 minuten staan.
  7. Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng het ei en het bakmeel erdoor en schep het beslag in de vorm.
  8. Laat in ca 75 minuten gaar worden in de oven.
Love to Cook