Crèpes Normande

7 30 0 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden: Voor 6 personen
  2. 150 gr. boter, 130 gr. bloem, zout, 2 ½ dl melk, 3 eieren, 1 kg appels ( in schijfjes geschild), 50-100 gr. suiker, 4 eetlepels cointreau
  3. Extra nodig: een ingevette ovenschaal.
  4. Bereiding:
  5. Laat 25 gr. Boter smelten. Van de bloem, een snuifje zout, melk, eieren, en de gesmolten boter een beslag maken. In 50 gr. boter dunne flensjes bakken en houd deze warm. In de rest van de boter de appelschijfjes al roerend op een laag vuur in een 20 tal minuten tot een dikke moes bakken. Naar smaak suiker toevoegen en al roerend nog 5 minuten laten pruttelen. De pan van het vuur nemen en de likeur toevoegen. De oven voorverwarmen op 225° C. De flensjes vullen met de appelmoes, oprollen of toevouwen en naast elkaar in de ovenschaal leggen. Laat deze 5 minuten in de oven verwarmen.
  6. Idee: de flensjes kunnen ook geflambeerd worden. In een kleine pan een beetje likeur verwarmen( afzuigkap uit !!!), de likeur aansteken en over de flensjes schenken. Lekker met lobbig geklopte slagroom.
Theoke_1