Creoolse coupe

224 145 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 dl whisky
  • slagroom
  • kaneelpoeder (facultatief)
  • kaneelstok (voor decoratie)
  • 5 dl verse room
  • 1.5 dl koffie (sterke)
  • 1 blik zoete gecondenseerde melk
  • 100 g chocolade (zwarte)
  1. Week de gelatine in een bodempje water en rasp de chocolade.
  2. Smelt de uitgeknepen gelatine in de hete koffie en voeg er de melk aan toe.
  3. Klop de room stevig op en spatel ze erdoor.
  4. Meng er de geraspte chocolade bij en zet 1 uur in de diepvriezer weg.
  5. Roer de bereiding om en laat nog 1 uur opstijven in de diepvriezer.
  6. Giet in de glazen een bodempje whisky, breng op smaak met het kaneelpoeder.
  7. Schik er het ijs op en versier met de kaneelstok en de slagroom.
Solo