Crèm­­esoepje van tomaat en gegrilde paprika en gamba's

10 20 4 5
Aantal personen:
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 300 gr geroosterde paprika's uit een pot
  • 1 tablet visbouillon
  • 100 ml kookroom
  • gamba's
  • zout en versgemalen peper
  1. ’Maak dit simpele maar verrukkelijke soepje al 2-3 dagen eerder (of nog eerder en vries het in!). Koud is dit soepje overigens ook erg lekker.Dit soepje kun je ook serveren als amuse soepje.
  2. Doe de gepelde tomaten met het sap en de paprika’s in een pan en pureer met de staafmixer glad.
  3. Breng de gepureerde groenten met 250 ml water en het bouillontablet aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper en schenk hem in 8 kleine glazen of kopjes. Schenk in ieder soepje een straaltje room en garneer met de garnalen. Vervang de grote garnalen desgewenst door een spiesje gepelde rivierkreeftjes of enkele mosselen in de schelp.
  4. Vega tip Voor een vegetarisch soepje vervang je de visbouillontablet door een kruidenbouillontablet en kun je de soep garneren met wat verkruimelde pittige blauwader kaas. Neem bijvoorbeeld de Franse roquefort of Italiaanse gorgonzola piccante.
  5. BRON Vrouw.nl Eigen foto
Love to Cook
Meer inspiratie

FransSoepVoorgerechtWinter