Crème Jamaïque

86 15 5 5
Aantal personen:
  • 600 gram extra romige kwark (Brabantse platte kaas van Campina)
  • 200 gram extra fijne witte suiker
  • 4 eierdooiers
  • 2 soeplepels rhum of kirsch
  • 4 eiwitten, goed opgeklopt
  1. Klop de eierdooiers en de suiker in een grote kom tot een smeuïg mengsel (mixer op lage snelheid).
  2. Voeg er de kwark aan toe (mixer op gewone snelheid) en dan de rhum of kirsch.
  3. Klop de eiwitten stevig tot sneeuw, en voeg deze - slechts op het laatste ogenblik - heel voorzichtig (met de hand) aan de bereiding toe.
  4. Giet de crème in champagnecoupes en zet deze gedurende ± 1 uur in de koelkast.
  5. Dien de crème zéér koud op! Voeg 2 boudoirkoekjes (lange vingers) bij elke coupe.
  6. Zorg ervoor dat dit smakelijk dessert binnen het uur na bereiding wordt geconsumeerd !
  7. Meer info op http://nl.yunomi.be/artikel/creme-jamaique
m-marie