creme brulee

4 50 0 5
Aantal personen:
  • 3 dl room
  • 1 vanillestok
  • 3 eierdooiers
  • 30 gr suiker
  • raspsel van de schil van een citroen
  • 100 gram suiker of kandijsuiker
  1. breng 3 dl room met het merg van de vanillepeul aan de keuk. Scheid 3 eierdooiers, voeg 30 gram suiker en geraspte schil van citroen (zeste). klop luchtig . Giet de room bij het eimengsel en meng goed. Laat niet meer koken. Giet alles door een zeef en verdeel over schaaltjes met een brede bodem.
  2. Zet de schaaltjes au bain marie 40 minuten in de oven op zo'n 150° C Bestrooi achteraf met gewone of kandij suiker en maak er karamel van met een bunsenbrander
  3. Suggestie voor een fancy bijgerechtje; snij vijgen in 4 partjes en bak ze kort in boter, samen met wat okkernoten. Bestrooi met kaneel en serveer bij de crème brûlée
NelekeP
Meer inspiratie

BelgischDessertNagerecht