crème brûlée

1 150 0 5
Aantal personen:
  • 25 cl volle room
  • 25 cl melk
  • 2 st vanillestokjes
  • 100 gr kristalsuiker
  • 12 st eieren
  1. doe de room en melk in een pot
  2. snijd de vanillestokjes in twee en schraap het merg eruit en doe bij het melk mengsel,
  3. verwarm dit mengsel op een zacht vuurtje, zodat de vanille zijn smaak kan afgeven, het hoeft niet te koken,
  4. schijd het wit van het eigeel en klop het eigeel los samen met de suiker, let wel op dat je het eigeel niet bleek en schuimig klopt
  5. giet het warme melk mengsel bij het eigeel en roer goed door
  6. elkaar
  7. laat dit mengsel rusten tot de schuim verdwenen is
  8. verwarm de oven op 90 graden
  9. doe het mengsel in lage potjes en bak het mengsel 1 uur in de oven op 90 graden
  10. laat dit afkoelen
  11. bij het serveren doe een lepel witte en een lepel bruine suiker in blender en mix dit fijn
  12. doe met een zeefje wat suiker op en brand dit met een brander tot hard laagje en dien op
pauleke