Creme Brulee

24 60 2 5
Aantal personen:
  • 250 ml melk
  • 500 ml slagroom
  • 115 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 190 gram eidooier
  1. Voeg melk, suiker en vanillestokje bij elkaar en breng deze langzaam aan de kook. Vanillestokje wel doorsnijden en het zwarte merg eruit schrapen (apart bij de melk voegen).
  2. Eidooiers en slagroom in een kom goed mengen. Wanneer de melk kookt, deze geleidelijk bij het eidooier/slagroom mengsel voegen(familie maken).
  3. Wanneer alle melk is toegevoegd nog even het geheel goed doorroeren en in kleine schaaltje schenken.
  4. Vervolgens in de oven op 95 graden ongeveer 40 minuten bakken. Wanneer de inhoud nog vloeibaar is steeds per 10 minuten verlengen totdat er een vaste massa is ontstaan.
  5. Afmaken door suiler over de creme brulee te strooien en deze met een brander te karameliseren. Kan ook door de bakjes even onder de gril van de over te zetten.
datahaag
Meer inspiratie

FransDessertNagerechtLente