Crème brulee met witte chocolade en rabarber

2 65 0 5
Aantal personen:
  • 100 g Rabarber
  • 2,5 dl Room
  • 2,5 dl Halfvolle melk
  • 5 Eierdooiers
  • 75 g witte chocolade
  • 60 g Suiker
  • 4 eetlepel Rietsuiker
  • 1 vanillestokje
  1. Snij het vanillestokje open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.
  2. Klop de eierdooiers los met een vork.
  3. Verwarm de oven op 160 graden.
  4. Doe de room, de melk, het vanillestokje en de zaadjes in een steelpannetje en breng aan de kook.
  5. Haal van het vuur en laat er al roerend de witte chocolade in smelten.
  6. Zet opnieuw op het vuur en laat 8 min. pruttelen, net onder het kookpunt. Verwijder het vanillestokje .
  7. Klop ondertussen de eierdooiers en de suiker met de mixer op tot een schuimige massa.
  8. Roer de roommengeling met een houten lepel onder de eierdooiers.
  9. Verdeel de rabarber over 4 ovenschaaltjes en giet er de mengeling over.
  10. Schik de schaaltjes op een diepe bakplaat en vul de bakplaat met lauw water tot aan het midden van de schaaltjes.
  11. Bedek de schaaltjes met aluminiumfolie en zet 40 a 45 min. in de voorverwarmde oven.
  12. Laat afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.
  13. Bestrooi net voor serveren met de rietsuiker en zet 3 min. onder de ovengrill tot de bovenkant gekarameliseerd is.
 Ons Brigitte