CREME BRULEE MET SPECULOOS

0 30 0 5
Aantal personen:
  • 6 EIGELEN
  • 1/2 LITER ROOM
  • 100 GR SUIKER
  • 1 STOKJE VANILLE
  • 4 EL VERKRUIMELDE LOTUS SPECULOOS
  • 4 EL BLOEMSUIKER
  1. Breng de room aan de kook, samen met het gespleten vanillestokje en laat 10 minuten trekken. klop de eigelen en de suiker tot een bijna witte creme. Meng deze crème met de room en roer in een warmwaterbad tot een creme anglaise en vermeng met de speculoos. Giet in schoteltjes en gaar in een warmwaterbad in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende 20 minuten. Laat minstens 3 uur afkoelen in de ijskast. Verdeel er bloemsuiker over de creme en frill tot karamel; op de hoogste temperatuur zo dicht mogelijk bij de grill of met een gasbrander.
NelekeP
Meer inspiratie

BelgischDessertNagerecht