Crème au beurre

0 15 0 5
Aantal personen:
  • 188 g melk
  • 112 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 12 g suiker
  • 62 g volle room
  • 2 eierdooiers
  • 20 g vanillepoeder
  • 240 g boter op kamertemperatuur
  1. Breng de melk, de 112g suiker en het opengesneden vanillestokje aan de kook.
  2. Klop de 12g suiker samen met de room, de eidooiers en de vanillepoeder op.
  3. Verwijder het vanillestokje uit de melk en giet wat kokende melk bij het koude mengsel.
  4. Doe het hele beslag bij de warme melk en blijf kloppen tot een dikke room ontstaat.
  5. Haal de pan van het vuur en voeg de boter geleidelijk aan toe, roer hierbij goed!
  6. Giet het mengsel direct in een koude kom en dek af met folie. Laat afkoelen in de koelkast.
MarieVanslambrouck
Meer inspiratie

BelgischDessertNagerecht