Cranberrytaart

214 20 4 5
Aantal personen:
  • 200 g bloem
  • 75 g bruine suiker
  • 75 g koude Solo, in blokjes
  • 3 eieren
  • enkele bakknikkers
  • 150 g kristalsuiker
  • 50 g amandelschilfers
  • 300 g cranberry’s
  1. Bereiding
  2. Zeef de bloem, de bruine suiker en een mespuntje zout boven een kom. Voeg de Solo toe. Kneed dit tot kruimels.
  3. Splits 1 ei en voeg de dooier toe aan het mengsel. Bewaar het eiwit. Kneed het deeg soepel.
  4. Maak een bal van het deeg, dek af met versheidfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
  5. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een diameter van zo’n 30 cm. Bekleed hiermee een ingevette taartvorm. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Zet opnieuw 30 minuten in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de taart 10 minuten blind met de bakknikkers. Zet de oven erna op 170 °C.
  7. Splits de resterende 2 eieren en klop de 3 eiwitten met de kristalsuiker op. Spatel er voorzichtig zo’n 45 g van de amandelen en alle cranberry's door. Schep dit mengsel op het deeg en bestrooi met de rest van de amandelen. Bak de taart nu in 35 minuten mooi goudbruin.
Sandra_12