Cranberry en chocoladekoekjes

6 40 0 5
Aantal personen:
  • 75 g boter
  • 50 g rietsuiker
  • 50 g kristalsuiker
  • 160 g bloem
  • 1 klp bakpoeder (kleine klp)
  • 1 snuifke zout
  • 125 g chocolade (puur, melk of wit naar smaak)
  • 50 g gedroogde veenbessen / cranberry's
  1. Verwarm de oven voor op 190°C
  2. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  3. Meng boter en suiker goed door elkaar en klop het mengsel met mixer glad.
  4. Meng ei erdoor.
  5. Zeef bloem en bakpoeder boven de kom en voeg een snufje zout toe.
  6. Klop met een houten lepel tot er een zacht, zanderig beslag is ontstaan.
  7. Roer chocolade en cranberry’s erdoor.
  8. Maak je handen een beetje nat, neem steeds 1 tl deeg en maak er een balletje van.
  9. Leg de balletjes met wat tussenruimte op de bakplaten.
  10. Bak 12-15 min of tot de koekjes goudbruin zijn en donkere randen hebben.
  11. Haal ze uit de oven, maar laat ze op de bakplaten afkoelen en opstijven.
  12. De koekjes zijn enkele dagen houdbaar in een koektrommel maar zijn meestal direct weg ;-)
pedrod