Couscoussalade

36 30 4 5
Aantal personen:
  • 300 g couscous
  • 2 grote tomaten
  • 1 grote gele paprika
  • 3 lenteuitjes
  • 1 bos verse koriander, peterselie of munt (of een combinatie)
  • 150 g feta (of mozzarella)
  • 1 teen knoflook
  • sap van 1 citroen
  • 0.75 dl olijfolie
  • peper en zout
  1. Doe de couscous in een ruime schaal en schenk er 750 ml kokend water over. Roer de korrels na 10 minuten los en laat de couscous afkoelen.
  2. Pel en snipper de lenteuitjes. Was de tomaten en snijdt ze in blokjes. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hak de kruiden fijn.
  3. Pers de knoflook uit boven een kommetje. Roer er met de olie, het citroensap, zout en peper een dressing van.
  4. Meng in een grote kom of schaal de couscous met de groenten, de kruiden en dressing. Verkruimel de feta erboven en serveer met (warm) Turks brood.
Solo