Couscous van de fakir

8 20 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr sperziebonen
  • 300 gr couscous
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 450 gr mager rundergehakt
  • 2 zoete puntpaprika's, in stukjes
  1. - verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze in 5 min beetgaar
  2. - bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen
  3. - rooster de pijnboompitten 2 min in een pan zonder olie of boter, laat afkoelen op een bordje
  4. - verhit de olie in een pan en fruit de ui 4 min, voeg het gehakt toe en bak het rul en goudbruin
  5. - voeg de paprika's toe aan het gehakt, breng op smaak met peper en zout
  6. - meng de couscous met de sperziebonen en het gehaktmengsel
  7. - verdeel de couscous over 4 borden en bestrooi met de pijnboompitten
  8. Lekker met fijngesneden verse munt.
Lydievr